Tiande: Jóleső lúgosító módszerek.

Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 19 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

TianDe vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 19 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

TianDe vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 19 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

TianDe vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 19 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

TianDe vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Jóleső lúgosító módszerek

Az előző levélben említett keverék mellett javasolt hetente többször (a lúgosítási folyamat elején akár heti 2-3 alkalommal) egy jó kis bázikus fürdőt venni. Ezek kb. 8,5 pH értékű fürdők, melyek a salaktalanításban is további segítséget jelentenek. Fürdővizünk pH értékét szódabikarbónával könnyedén beállíthatjuk erre a szintre.

Egy normál kád fürdővízbe 8 – 8,5 pH eléréséhez 250 – 300 gr. szódabikarbónára van szükség. Fontos a fürdő időtartama (no igen, ez a módszer a kellemesebb tortúrák része), mivel a tulajdonképpeni hatást csak 1 óra után fejti ki, érdemes 2-3 órát a fürdővízben tölteni. Mivel sok időt töltünk a vízben, ezért ne legyen túl meleg, hogy ne terheljük feleslegesen a vérkeringésünket. 35-38 Celsius fok a javasolt hőmérséklet.

Ha fokozni szeretnénk a fürdő hatását, akkor javaslom a fürdő közben fogyasszunk el egy bázikus koktélt.

Még egy szó a szódabikarbónáról. Figyelembe véve a szódabikarbóna sokrétű jótékony hatását, szerteágazó felhasználási lehetőségeit, csodálkozhatunk rajta, miért nem lapul ott a gyógyszeres fiókban vagy a konyhaszekrény polcán minden háztartásban.

Nagymamáink mellette tették le a voksukat és nem tévedtek. A szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható: a konyhában, főzéskor, a háztartásban számos helyen, de különösen gyomorégés, emésztési gondok ellen és a kellemes lehelet, a fehérebb fog célja sem áll messze tőle. Emellett gazdaságosan felhasználható por - mindig tartsunk belőle otthon!

Ha gyomorégést, nehéz emésztést tapasztalunk egy-egy kiadós étkezés után, akkor használjuk bátran ezt a csudaport. Oldjunk fel egy kávéskanál szódabikarbónát egy pohár vízben és igyuk ki egy hajtásra. Ilyenkor olyan puffadást enyhítő oldatot kapunk, mely lúgos kémhatásának köszönhetően stabilizálja a pH-értéket és megszünteti a túlzottan savas kémhatást. Az arra érzékeny személyek számára főzés közben is tehetünk egy késhegynyi szódabikarbónát az ételbe, amitől a nehezen emészthető vagy savas hatású hozzávalók (paradicsom, gyümölcsök stb.) könnyebben emészthetők lesznek.

Kevésbé ismertek, de annál értékesebbek a zöld növények. A búzafű, az árpafű, a lucernafű és a spirulina alga, melyek a legjobban lúgosító táplálékok közé tartoznak. A zöld növények a legjobban lúgosító ételek a Földön, tele értékes tápanyaggal. A zöld füvek könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal, aminosavakkal, rosttal, klorofillal, enzimekkel és ásványokkal töltik fel a szervezetünket, melyek segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben levő savakat.

Zöld levek fogyasztásával bőséges mennyiségű enzimmel töltheti fel a szervezetét, melyekre a szervezetben végbemenő szinte összes kémiai tevékenységnél szükség van. A zöld levek sokkal hatékonyabb méregtelenítők, mint a sárgarépa lé vagy a többi gyümölcs és zöldség.

Dr. Earp Thomas szerint 15 kg búzafű méregtelenítő hatása egyenértékű 350 kg sárgarépáéval, fejes salátáéval vagy zellerével.

A piacon rengeteg zöld levelekből készült termék kapható. Italok, italporok, tabletták. Válogatási szempontnak tartsuk szem előtt, hogy egyrészt kb. a fentebb ajánlott fűfélék legyenek benne, másrészt pedig, hogy az egyéb adalékanyagok is természetes összetevőket takarjanak (a következő levélben majd ajánlok konkrétan néhány készítményt).

A savforrások beazonosításánál minden bizonnyal első helyre kerülnek az egyes ételek, vagy ételcsoportok. Abszolút nem meglepő, ha első helyen a túlzott fehérje, só, cukor, vagy finomított lisztből készült ételek fogyasztása kerül. Rögtön ezeket szokta követni a túlzott kávé, cukros lötty fogyasztás és a túl kevés folyadék (víz) fogyasztás. Általában eztán jön a mozgásszegény életmód, a rossz légzés stb.

Ha ezeket sikerült összeszednünk, akkor csak keressük meg a hírlevél megfelelő fejezeteit és nézzük meg egyenként, hogyan tudunk tenni ellene.
 További jó egészséget!

network.hu


Címkék: lúgosítás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu