Tiande: Hogyan készítsük elő a zöldségeket az előételekhez?

Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 19 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

TianDe vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 19 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

TianDe vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 19 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

TianDe vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 19 db
  • Blogbejegyzések - 13 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

TianDe vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hogyan készítsük elő a zöldségeket az előételekhez?

Mindig az adott évszakban frissen kapható zöldségeket próbáljuk beszerezni, és felhasználásig 10–18 °C–on tárolni őket. A zöldségeket mindig közvetlenül fogyasztás előtt mossa, tisztítsa meg és darabolja fel, mivel a levegővel történő érintkezés következtében vitamintartalmuk csökken, állaguk pedig romlik.

Hogyan készítsük elô a zöldségeket?

 

Hogyan készítsük elô a zöldségeket

Saláta


A salátát fogyasztás elôtt alaposan meg kell mosni, ugyanakkor meg is kell szárítani, hogy a rajta maradt víz ne higítsa fel a salátaöntetet. Miután megmosta a salátát, helyezze tiszta konyhai papírtörlôre, egyik kezével fogja meg a salátát, a másikkal pedig több rétegben tekerje köré a papírtörlôt. Amikor eltávolítja a papírtörlôt, a saláta tökéletesen száraz lesz.

 

Hagyma


A hagymát süthetjük, piríthatjuk, grillezhetjük és fôzhetjük,de nyersen is felhasználhatjuk. Íze, aromája mindig más, de akkor a legintenzívebb, ha apróra vágjuk. Amikor hagymát pucol és aprít, hosszában vágja félbe és kézzel távolítsa el a héját, de a gyökér felôli véget hagyja meg. Helyezze az egyik darabot a vágott felével lefelé egy vágódeszkára, és vágja be vízszintesen 2-3-szor a gyökér részig. Ezután szelje függôlegesen egyforma csíkokra - még mindig ne vágja el a gyökér résznél -, végül pedig vágja egyforma kockákra keresztben, és dobja ki a gyökér részt.

 

Paprika


A piros, sárga és zöld paprika héja gyakran túl vastag, ezért sok ember nem tudja megemészteni. Ha szeretné meghámozni a paprikát, grillezze a sütôben 200 °C-on, amíg a héja meg nem feketedik. A sütôbôl kivéve
tegye egyenest egy mûanyag zacskóba, zárja le és várja meg, amíg elkezd leválni a paprika héja. Ekkor már könnyen eltávolíthatja kézzel a szenes héjat.

Fokhagyma


A fokhagymát igen intenzív íz és aroma jellemzi, ezért nagyon erôs illatot hagy a kezünkön, amikor pucoljuk. Hogy elkerülje ezt a kellemetlenséget, tegye a fokhagymagerezdeket héjastul egy Delimano keverôtálba, majd borítson rá felülrôl egy másik tálat. Fogja össze a két tálat és rázza össze ôket néhány másodpercig. Amikor szétválasztja a tálakat, a fokhagymagerezdek tökéletesen meg lesznek pucolva.

 

Burgonya


A burgonyának számos fajtája létezik - a fôzô és sütôburgonyától a salátaburgonyáig -, ezért mindig a felhasználási célnak megfelelô fajtát válassza. A burgonyát tárolja hûvös helyen, de ne a hûtôben, mert a túl alacsony hômérséklet rontja az ízét és az állagát.

 

Paradicsom


Ha szeretné könnyen meghámozni a paradicsomot, egy éles késsel vágjon keresztet a héjába alul, és tegye egy Delimano keverôtálba. Forraljon vizet, majd öntsön a paradicsomra annyit, hogy ellepje. Néhány percig hagyja a forró vízben, amíg a héja elkezd leválni. Miután leszûri, helyezze jéghideg vízbe, így könnyen lejön a héja.

Címkék: előétel zöldség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu