Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TianDe vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TianDe vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TianDe vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a TianDe közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TianDe vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hogyan készítsük elő a zöldségeket az előételekhez?
Mindig az adott évszakban frissen kapható zöldségeket próbáljuk beszerezni, és felhasználásig 10–18 °C–on tárolni őket. A zöldségeket mindig közvetlenül fogyasztás előtt mossa, tisztítsa meg és darabolja fel, mivel a levegővel történő érintkezés következtében vitamintartalmuk csökken, állaguk pedig romlik. |
Hogyan készítsük elô a zöldségeket?
Saláta
A salátát fogyasztás elôtt alaposan meg kell mosni, ugyanakkor meg is kell szárítani, hogy a rajta maradt víz ne higítsa fel a salátaöntetet. Miután megmosta a salátát, helyezze tiszta konyhai papírtörlôre, egyik kezével fogja meg a salátát, a másikkal pedig több rétegben tekerje köré a papírtörlôt. Amikor eltávolítja a papírtörlôt, a saláta tökéletesen száraz lesz.
Hagyma
A hagymát süthetjük, piríthatjuk, grillezhetjük és fôzhetjük,de nyersen is felhasználhatjuk. Íze, aromája mindig más, de akkor a legintenzívebb, ha apróra vágjuk. Amikor hagymát pucol és aprít, hosszában vágja félbe és kézzel távolítsa el a héját, de a gyökér felôli véget hagyja meg. Helyezze az egyik darabot a vágott felével lefelé egy vágódeszkára, és vágja be vízszintesen 2-3-szor a gyökér részig. Ezután szelje függôlegesen egyforma csíkokra - még mindig ne vágja el a gyökér résznél -, végül pedig vágja egyforma kockákra keresztben, és dobja ki a gyökér részt.
Paprika
A piros, sárga és zöld paprika héja gyakran túl vastag, ezért sok
ember nem tudja megemészteni. Ha szeretné meghámozni a paprikát,
grillezze a sütôben 200 °C-on, amíg a héja meg nem feketedik. A sütôbôl
kivéve
tegye egyenest egy mûanyag zacskóba, zárja le és várja meg, amíg elkezd
leválni a paprika héja. Ekkor már könnyen eltávolíthatja kézzel a szenes
héjat.
Fokhagyma
A fokhagymát igen intenzív íz és aroma jellemzi, ezért nagyon erôs illatot hagy a kezünkön, amikor pucoljuk. Hogy elkerülje ezt a kellemetlenséget, tegye a fokhagymagerezdeket héjastul egy Delimano keverôtálba, majd borítson rá felülrôl egy másik tálat. Fogja össze a két tálat és rázza össze ôket néhány másodpercig. Amikor szétválasztja a tálakat, a fokhagymagerezdek tökéletesen meg lesznek pucolva.
Burgonya
A burgonyának számos fajtája létezik - a fôzô és sütôburgonyától a salátaburgonyáig -, ezért mindig a felhasználási célnak megfelelô fajtát válassza. A burgonyát tárolja hûvös helyen, de ne a hûtôben, mert a túl alacsony hômérséklet rontja az ízét és az állagát.
Paradicsom
Ha szeretné könnyen meghámozni a paradicsomot, egy éles késsel vágjon keresztet a héjába alul, és tegye egy Delimano keverôtálba. Forraljon vizet, majd öntsön a paradicsomra annyit, hogy ellepje. Néhány percig hagyja a forró vízben, amíg a héja elkezd leválni. Miután leszûri, helyezze jéghideg vízbe, így könnyen lejön a héja.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!